Data, Proces & Control

We meten, testen en trekken onderbouwde conclusies zodat we gefundeerd beslissingen kunnen nemen.
Wij zijn data gedreven. De afdelingen die onze data anlyseren en hiermee risico's bepalen hebben een belangrijke rol binnen Binck. Zij zorgen dat wij de juiste beslissingen nemen op basis van cijfers.
Data; meten is weten
We nemen beslissingen op basis van cijfers. We meten, testen en trekken onderbouwde conclusies zodat we gefundeerd beslissingen kunnen nemen. De afdeling Business Intelligence is hierbij een belangrijke pijler om de organisatie van betrouwbare data te voorzien.

Proces; werken aan 'operational excellence'

Een van de belangrijke pijlers binnen Binck is “operational excellence”. Of we nu een verbeterkans zien en die met een projectmatige aanpak grijpen, of knelpunten in processen oplossen. We ontdoen ketens van “waste” en zorgen voor gedeelde belangen en prioriteiten. Daarnaast letten we natuurlijk op de tijd en betaalbaarheid. Zo optimaliseren we de dienstverlening van BinckBank en dragen we bij aan een bank die LEAN werkt, nog wendbaarder wordt en klaar is voor de toekomst.

Control; De brug tussen regelgeving en onze business

Altijd het goede willen doen is natuurlijk een mooi streven. Maar het ook écht doen, is nog niet zo makkelijk. De eisen van toezichthouders veranderen voortdurend en worden steeds complexer.

Governance Risk & Compliance heeft niet alleen een voorschrijvende en controlerende functie, maar ook een adviserende. We gaan regelmatig in gesprek over transparante productontwikkeling, ondubbelzinnige regelgeving en verantwoord ondernemen. Omdat het inschatten van  risico’s steeds complexe wordt heeft Binck gekozen voor een integrale risicomanagementstrategie. Hierbij moeten alle medewerkers van Binck goed begrijpen welke risico’s er zijn binnen hun werkterrein. En daar onvoorwaardelijk naar handelen, iedere dag. Je werkt niet alleen samen met collega’s van Risk Management, maar met medewerkers uit de hele bank.

Anna Wilting - Business Intelligence analyst
Het leukste aan werken binnen Binck vind ik de dynamische sfeer, geen dag is hetzelfde. Binnen Binck werk je niet alleen aan een gezamenlijk doel maar tevens aan je eigen ontwikkeling.

Ik heb afgelopen jaar een mooie stap kunnen maken vanuit de afdeling HR naar het Business Intelligence team binnen de Enterprise Data & Analytics afdeling. Als BI Analist verzamel ik data en maak ik analyses uit verschillende gegevensbronnen.