Over Binck

Een nuchtere mentaliteit met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Werken bij Binck

Binck is een Amsterdams bedrijf met een Rotterdamse mentaliteit. Dat zie je direct terug in onze naam. Binck is afkomstig van ketelbinkie. In de scheepvaart van vóór de 20ste eeuw was het ketelbinkie het manusje-van-alles op een schip. Hij knapte de zwaarste klusjes op. Zonder te morren. Deze scheepsjongen was niet de belangrijkste op het schip. Maar wel onmisbaar. Binck spiegelt zich graag aan de mentaliteit van het ketelbinkie. Hardwerkend, dienstbaar, nuchter en handen uit de mouwen.

Inmiddels maken we onderdeel uit van de wereldwijde online beleggingsbank Saxo Bank en staan we als marktleider aan het roer van het schip, maar de mentaliteit van het ketelbinkie is gebleven en zie je dagelijks bij ons terug. We zijn hands-on ingesteld, hebben geen vergadercultuur en willen graag onze klanten verrassen met een kwalitatieve hoogwaardige dienstverlening. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid en uitzonderlijke prestaties blijven niet onopgemerkt.

Daarnaast vinden we het ook belangrijk om naast het werk ook leuke activiteiten te ondernemen. Zo sluiten we elke vrijdag de week af met een borrel in onze bar met dakterras, hebben we elk jaar een waanzinnig feest en worden er regelmatige leuke medewerkers activiteiten georganiseerd zoals een themaborrel, PubQuiz of sportevent.

Dat we competitief zijn blijkt ook uit onze affiniteit met sport. Elke week staan er trainers klaar om met jou te kickboxen, bootcampen maar ook Yoga of Mindfulness wordt aangeboden. Daarnaast zijn we trotse sponsor van de BinckBank Tour wat jou als medewerker natuurlijk een aantal exclusieve voordelen biedt!

Karin Kos, Directeur HR: Over Binck

Over Binck

Hoe het begon
Binck begon met een droom: particuliere beleggers toegang geven tot de beurs. Vóór Binck was beleggen alleen weggelegd voor the happy few. 'Dat moet anders kunnen', dachten de oprichters. Het was het jaar 2000, de begintijd van internet. Binck begon op een zolderkamer. En ze kregen het voor elkaar. De eerste echt gebruiksvriendelijke online beleggingssite van Nederland, waarmee mensen zélf konden beleggen. Onafhankelijk van de grootbanken.

Van broker naar fullservice bank – building a better Binck
Inmiddels is Binck onderdeel van de wereldwijde online beleggingsbank Saxo bank en kun je bij Binck terecht voor méér dan alleen ‘zelf beleggen’. We hebben ons aanbod uitgebreid met onder andere ‘laten beleggen’, ‘fondsbeleggen’, ‘pensioenbeleggen’ en Binck Sparen. We willen een bank zijn waar mensen naartoe gaan om hun vermogen te laten groeien en/of veilig te stellen. Dat kun je het beste doen met een combinatie van beleggen en sparen.

Service & gebruiksvriendelijk platform
Service zit in ons DNA. Op de momenten dat onze klanten hulp nodig hebben, staan onze medewerkers voor ze klaar. En wel 6 dagen per week. De medewerkers van onze klantenservice weten niet alleen hoe ze service moet verlenen; ze hebben beleggen in hun bloed. Onze mensen hebben jarenlange ervaring en enorm veel kennis – en die delen wij graag. Wij inspireren onze klanten via webinars, beleggingstips, succesvolle strategieën, interactieve tutorials en nog veel meer.

Gebruikerservaring, design en gebruiksgemak op 1
Bankieren en beleggen doe je steeds meer online. En de gebruikers worden steeds veeleisender. Binck is opgericht tijdens de internetrevolutie, en dat is geen toeval. De oprichters voelden precies aan dat gebruiksvriendelijk beleggen, via het internet de toekomst had. Met deze filosofie blijven bouwen we aan onze producten.  De beleggingssite van Binck is meermaals uitgeroepen tot beste en meest gebruiksvriendelijke van Nederland. Onze websites bieden onze klanten alles wat zij nodig hebben om succesvol te kunnen beleggen.

BinckBank Tour
BinckBank is voor minstens 5 jaar hoofdsponsor én naamgever geworden van de BinckBank Tour. Dit is de mooiste wielerronde van Nederland en België. In de eerste editie van 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel.  De BinckBank Tour wordt gereden in Nederland en België en wordt live uitgezonden in verschillende landen.

Ontwikkeling en doorgroei

Zodra je bij Binck start, begint jouw carrière pas. Jaarlijks stroomt 10% van onze medewerkers door naar een andere functie en/of afdeling. Wij besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Dat is belangrijk in een kennisintensieve omgeving.

Jouw carrière bij Binck

Bij Binck bieden wij zowel starters als professionals verschillende carrière mogelijkheden. Ook aan studenten bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met de effectenbranche. Als jij de ambitie en drive hebt kun je veel bereiken binnen ons bedrijf. Je moet wel laten zien dat je het kan. Dat hoort bij onze cultuur, we willen immers in alles de besten zijn.