ICT Software Architect

ICT Software Architect

Stel dat een half miljoen beleggers op jou rekenen?
Aandelenkoersen stijgen en dalen. Onze beleggers willen daar direct op reageren. Online, realtime, makkelijk en betrouwbaar. Dan is jouw rol als ICT Softwarearchitect cruciaal voor hen. Of ze het beseffen of niet, ze hebben jou echt nodig. Is dat voor jou een uitdaging? 

Dan wil je het allerbeste uit jezelf halen; jij bent jezelf!
Een online handelsplatform, tienduizenden transacties per dag en heel veel geld. Dat is waar je aan werkt. Met de allernieuwste technieken en steeds gericht op de hoge verwachtingen van de klant. Niet voor niets heb je het meest gebruiksvriendelijke beleggingsplatform onder handen. Van de beste broker van Nederland.

Maar je staat er niet alleen voor. Met je collega ICT Architecten vorm je een hecht en agile team. Je helpt elkaar, leert van elkaar en motiveert elkaar. 'Empower and guide' vinden we super belangrijk. We streven ernaar het beste uit elkaar halen! Als team werken we zelfsturend. Om de business zo goed mogelijk te faciliteren nemen we zelf, op basis van de bedrijfsstrategie, het initiatief om technology enablers te realiseren en de ICT architectuur te verbeteren. En daarbij kijken we naar elkaars kwaliteiten. Die willen we laten schitteren of, zoals we dat bij BinckBank noemen 'we want you to be a genius'. 

Misschien heb je zo je ideeën over het werken in de financiële sector?

Saai, formeel en stoffig? Vergeet het maar; wij zijn direct en kennen geen rangen- en standengedoe. Wij willen vooruit, mogen fouten maken, mits we ervan leren. En we hebben het vertrouwen van een half miljoen beleggers; daar doen we het voor. Jij ook? 

Vacature
 • Fulltime/Parttime: Fulltime
 • Plaats: Amsterdam
 • Bedrijf: BinckBank
 • Vakgebieden:
  • ICT

Als ICT Software Architect leg je de nadruk op het bewaken van softwarekwaliteit en softwaredesign. Samen met andere architecten zorg je voor de visie waarbij de samenhang tussen informatiesystemen gegarandeerd wordt. De ICT-architectuur is gericht op het implementeren van de bedrijfsdoelstellingen. Systeemkwalificaties als kwaliteit, performance, beveiliging, betrouwbaarheid, autorisatie en audit trail zijn hiervoor bijzonder belangrijk.

Teamspeler met geniale invallen
Binnen Binckbank is teamwork heel belangrijk. Dat betekent: samenwerken, taken delen, anderen helpen en motiveren. Tegelijkertijd willen we jouw supergoede oplossingen of invallen een podium geven. Toon maar lef, neem de uitdaging maar aan, want wij gaan achter je staan.

De rol
Als ICT Software Architect ben je verantwoordelijk voor softwaredesign en softwarekwaliteit. Customer Teams worden door jou begeleid en gestimuleerd bij het herkennen van optimalisatiemogelijkheden, cruciaal om de awareness voor kwaliteit te verhogen. Met een duidelijke visie op patterns, design, libraries, tooling en scheiding van functionele componenten zorg je ervoor dat Customer Teams producten met een hogere kwaliteit kunnen leveren, in een kortere tijd. Je bent het natuurlijk aanspreekpunt voor alle vragen omtrent technieken, tools en methodes op het gebied van software development. Innovaties herkennen en toepassen is een vereiste. Je zorgt voor standaardisatie waar nodig en geeft vrijheid aan de teams waar mogelijk.

Benodigde Skills & Expertise

Om effectief te zijn in deze rol voldoe je aan de volgende kenmerken:
 • Je hebt zeer uitgebreide ervaring met softwareontwikkeling;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met werken in een agile omgeving;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met het toepassen van patterns, software design en SOLID;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met het verhogen van softwarekwaliteit;
 • Je bent door je communicatieve vaardigheden een brug tussen teams;
 • Je bent in staat om gefundeerde en gedragen beslissingen te nemen;
 • Je bent iemand die goed kan organiseren, zelfstandig is en teams beter kan laten werken;
 • Je bent iemand die constante verbetering in zijn bloed heeft;
 • Je hebt een WO opleidingsniveau;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

BinckBank zorgt voor een goed salaris, naast een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een enorm aanbod aan opleidingen. Je werkt in een prachtig modern kantoor met uitzicht op de Zuidas, vlak naast het NS Station RAI, met een bedrijfskantine waar dagelijks de heerlijkste en gezondste gerechten voor je worden klaargemaakt. 

Naast lekker eten denken we ook aan je conditie: gratis sporten (bootcampen, kickboksen, fietsen, hardlopen, yoga) met de BootCamp club en gesponsord fitnessen. En natuurlijk: de vrijdagmiddagborrel met gratis hapjes en drankjes in onze bar (met pooltafel, dartbord en dakterras)!


Solliciteren
Wil je reageren, dan ontvangen wij graag via "Online Solliciteren" jouw CV en een korte motivatie waarin je aangeeft waarom deze functie helemaal bij jou past!

Adres en locatie BinckBank

Meer weten over onze afdelingen en medewerkers?

Wil je meer weten over de afdelingen? Of wil je lezen wat onze medewerkers zelf vertellen over werken bij BinckBank? Lees dan alle verhalen via onderstaande links!

vacaturedetailpagina_afdelingen vacaturedetailpagina_medewerkers
Lees meer over de afdelingen Lees meer over de medewerkers

Volg ons op