ICT Security Engineer

ICT Security engineer

Stel dat een half miljoen beleggers op jou rekenen?
Aandelenkoersen stijgen en dalen. Onze beleggers willen daar direct op reageren. Online, realtime, makkelijk en betrouwbaar. Dan is jouw rol als Security Engineer cruciaal voor hen. Of ze het beseffen of niet, maar ze hebben jou echt nodig. Is dat voor jou een uitdaging? 

Dan wil je het allerbeste uit jezelf halen; jij bent jezelf!
Een online handelsplatform, tienduizenden transacties per dag en heel veel geld. Dat is waar je aan werkt. Met de allernieuwste technieken en steeds gericht op de hoge verwachtingen van de klant. Niet voor niets heb je het meest gebruiksvriendelijke beleggingsplatform onder handen. Van de beste broker van Nederland.

Maar je staat er niet alleen voor. Met je collega Security Engineers vorm je een hecht team. Je helpt elkaar, leert van elkaar en motiveert elkaar. 'Empower and guide' vinden we super belangrijk; het beste uit elkaar halen! Als team werken we zelfsturend. We nemen zelf het initiatief om nieuwe features te bouwen of verbeteringen te ontwikkelen. En daarbij kijken we naar elkaars kwaliteiten. Die willen we laten schitteren of, zoals we dat bij BinckBank noemen; 'we want you to be a genius'. 

Misschien heb je zo je ideeën over het werken in de financiële sector?

Saai, formeel en stoffig? Vergeet het maar; wij zijn direct en kennen geen rangen en standen gedoe. Wij willen vooruit, mogen fouten maken, mits we ervan leren. En we hebben het vertrouwen van een half miljoen beleggers; daar doen we het voor. Jij ook? 

Vacature
 • Fulltime/Parttime: Fulltime
 • Plaats: Amsterdam
 • Bedrijf: BinckBank
 • Vakgebieden:
  • ICT

Voor onze afdeling ICT infrastructure security zoeken wij een ervaren security engineer met operationele ICT security ervaring.

Als security engineer draag je bij aan het beleggingsplatform waarin performance, beschikbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Het platform bestaat uit twee datacenters met 2000 servers en 6 kantoren over 5 verschillende landen en rond 700 medewerkers.

Zoek je een uitdagende werkomgeving met bedrijfskritische systemen? Heb je operationele ervaring op het gebied van security en werk je klantgericht met een groot gevoel voor kwaliteit? Dan willen wij graag met jou kennis maken!

De werkzaamheden

Als ICT security engineer bij BinckBank maak je deel uit van een multidisciplinair team dat verantwoordelijk is voor ICT security. Het team is onderdeel van de ICT Infrastructure afdeling van BinckBank.

Het team fungeert als CERT binnen BinckBank en is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie zoals vulnerability management, vaststellen van de correcte werking van anti-malware software en netwerkbeveiligingsapparatuur, analyse van IOC's, hunting, penetratietesten, het opstellen en up-to-date houden van incident response plans, beveiliging van gevoelige data en verbindingen.

Het team ontwerpt en implementeert software en diensten en is in staat om risicobevindingen te mitigeren.

Wij vragen

We verwachten van een ICT Security engineer dat je kennis hebt van security producten en technieken, zoals netwerk protocollen en Application Delivery Controllers is een groot pluspunt.

Graag zien wij dat je ook aansluit bij de volgende eisen:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt technische kennis van besturingssystemen (Linux, Windows, MacOS) en veel voorkomende applicaties, databases en netwerkcomponenten;
 • Minimaal één geldige productcertificering op professional niveau (bv. Checkpoint, Juniper, FortiNet, Palo Alto Networks, Cisco, F5, Splunk, Arcsight, Infoblox);
 • Je bent in staat om een aanvalspad te achterhalen en hier adviezen over uit te brengen;
 • Je bent in staat om snel nieuwe technologieën te adopteren;
 • Je bent klantgericht, beschikt over een lerend vermogen en kunt prima samenwerken;
 • Flexibel ten aanzien van werktijden;
 • Fulltime beschikbaar (40 uur).

Nice to have

 • Enkele jaren ervaring als ICT Security Engineer of soortgelijke functie;
 • Ervaring met pentesten, security audits en scans en bijbehorende tools (zoals Nmap, Nessus, Nexpose, Metasploit, BackTrack, Kali, Wireshark);
 • Een CEH / SANS of soortgelijke certificering.


BinckBank zorgt voor een goed salaris, naast een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een enorm aanbod aan opleidingen. Je werkt in een prachtig modern kantoor met uitzicht op de Zuidas, vlak naast het NS Station RAI, met een bedrijfskantine waar dagelijks de heerlijkste en gezonde gerechten voor je worden klaargemaakt. 

Maar naast lekker eten denken we ook aan je conditie: gratis sporten (bootcampen, kickboksen, fietsen, hardlopen, yoga) met de BootCamp club, en gesponsord fitnessen. En natuurlijk: de vrijdagmiddagborrel met gratis hapjes en drankjes in onze bar (met pooltafel, dartbord en dakterras)! 

Meer informatie over BinckBank en onze vacatures is beschikbaar op www.werkenbijbinck.nl.

Solliciteren
Verstuur jouw sollicitatie via het online sollicitatieformulier en wij nemen spoedig contact met jou op over het verdere verloop van de procedure.


Adres en locatie BinckBank

Meer weten over onze afdelingen en medewerkers?

Wil je meer weten over de afdelingen? Of wil je lezen wat onze medewerkers zelf vertellen over werken bij BinckBank? Lees dan alle verhalen via onderstaande links!

vacaturedetailpagina_afdelingen vacaturedetailpagina_medewerkers
Lees meer over de afdelingen Lees meer over de medewerkers

Volg ons op