Risk Data Analist

We zijn op zoek naar een creatieve en nieuwsgierige data scientist, die er naar uitkijkt om onze (non financial) globale risk rapportage op een hoger niveau te brengen. Vanuit jouw kennis over de laatste tooling en algoritmes, ben jij in staat om te kijken waar Binck de data kan gebruiken op het gebied van Risk. Jouw kennis van nieuwe technieken, zorgt ervoor dat je business cases kunt uitvoeren en kunt rapporteren aan het senior management.

Vacature
 • Fulltime/Parttime: Fulltime
 • Plaats: Amsterdam
 • Bedrijf: BinckBank
 • Vakgebieden:
  • Risk / Audit / Internal Control

Jouw werkomgeving?

Binnen BinckBank heeft Governance, Risk & Compliance (GRC) een focus op integraal risicomanagement. Wij werken met het '3 Lines of Defence' model (3LoD) waarbij de:

 • Eerste lijn de werkzaamheden binnen de bank uitvoert en kritisch controleert;
 • Tweede lijn, Governance Risk & Compliance, hiervoor de kaders stelt, adviseert en de eerste lijn "challenged";
 • Derde lijn, Internal Audit, hier onafhankelijk thematisch onderzoek naar doet.

Ons belangrijkste doel is een bijdrage te leveren aan de strategische doelstellingen van BinckBank. Wij bewaken het belang van de cliënt, stimuleren en bewaken een duurzame groei en bevorderen een risico bewuste cultuur.

Onze bijdrage aan de strategie van BinckBank wordt gerealiseerd door het:

 • Handhaven en continu verbeteren van ons Governance, Risk en Compliance raamwerk;
 • Uitvoeren van Compliance en Risk Assessments;
 • Adviseren en challengen van de eerste lijn betreffende de risk & control omgeving;
 • Actief betrokken zijn bij projecten aangaande wet & regelgeving en bij strategische projecten.

Het valideren van modellen, het organiseren van trainingen en communicatieprogramma's, als ook het uitvoeren van analyses op interne en externe ontwikkelingen behoort eveneens tot ons takenpakket.

De dynamische omgeving waarin wij acteren, mede door nieuwe regelgeving en strategische initiatieven, geeft veel ruimte voor het adviseren en actief deelgenoot te zijn in bijvoorbeeld change projecten en innovatie, maar ook de ruimte om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de toekomst van BinckBank.
Als Risk data analist ben je onderdeel van een team. Dat betekent: samenwerken, taken delen, anderen helpen en motiveren. Tegelijkertijd willen we jouw super goede oplossingen of invallen een podium geven. Toon maar lef, neem de uitdaging maar aan, want wij gaan achter je staan

Wie zoeken wij?

Wij zoeken naar een young professional, met generieke vaardigheden, maar ook vaardigheden die complementair zijn aan de bestaande vaardigheden binnen ons team.

 • Een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van risico management of bedrijfskunde;
 • 3 jaar werkervaring binnen het non-financial risk vakgebied met specialisatie risk data en risk reporting;
 • Affiniteit met het ontwikkelen van data gedreven risico analyse waaronder het ontwikkelen en onderhouden van KPI/ KRI dashboards en risk reporting;
 • Ervaring met analyse systematieken en analyse tools (e.g. BI, BO, SQL, Excel, powerpivot).

Wat zijn jous verantwoordelijkheden?

Als Risk Data Analist, speel je een belangrijke rol bij:

 • Het uitbouwen en optimaliseren van BinckBank's competenties op het gebied van (risk) data analytics (o.a. risk dashboarding, data gedreven risico management) in samenwerking met de corporate datamanagement en data intelligence functie;
 • Het ontsluiten, bewerken en analyseren van risk data vanuit bronsystemen e.o. data warehouse;
 • Het opzetten van, uitvoeren van en rapporteren over data gedreven risicoanalyses en rapportages;
 • Monitoring en verslaglegging (met name kwantitatief) betreffende GRC-risico's en het beheersingsraamwerk richting interne en externe stakeholders;
 • Monitoring en verslaglegging betreffende GRC-risico's en het beheersingsraamwerk richting alle mogelijke stakeholders, zowel intern als extern;
 • Het beheren van de (operational) loss database en GRC tooling (Bwise, Loss Database);
 • Monitoren van ontwikkelen in wet- en regelgeving binnen aandachtsgebied;
 • Deelnemen in projecten, rapporteren hierover en adviseren van stakeholders.
Wat kunnen wij jou bieden?

BinckBank zorgt voor een goed salaris, naast een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een enorm aanbod aan opleidingen. Je werkt in een prachtig modern kantoor met uitzicht op de Zuidas, vlak naast het NS Station RAI, met een bedrijfskantine waar dagelijks de heerlijkste en gezonde gerechten voor je worden klaargemaakt. 

Maar naast lekker eten denken we ook aan je conditie: gratis sporten (bootcampen, kickboksen, fietsen, hardlopen, yoga) met de BootCamp club, en gesponsord fitnessen. En natuurlijk: de vrijdagmiddagborrel met gratis hapjes en drankjes in onze bar (met pooltafel, dartbord en dakterras)!

Wie zijn wij?

BinckBank N.V. is een Euronext Amsterdam genoteerde online bank voor beleggers, met een leidende marktpositie in Nederland en België. Is de op twee na grootste online bank in Frankrijk en ook actief in Italië (2012) en Spanje. BinckBank biedt diensten aan particuliere beleggers onder de labels Alex en Binck. Onder de merknaam Alex, biedt BinckBank ondersteuning aan haar Nederlandse particuliere beleggingsklanten bij het beheer van hun vermogen door middel van online vermogensbeheerdiensten en online sparen.

Onder het merk Binck, richt BinckBank zich op de actieve particuliere onafhankelijke investeerders in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Als online broker biedt BinckBank haar klanten snelle en goedkope toegang tot de belangrijkste financiële markten ter wereld. In aanvulling op de dienstverlening aan particuliere beleggers, heeft BinckBank een leidende positie in het leveren van professionele diensten aan onafhankelijke vermogensbeheerders in Nederland. Hierbij kan BinckBank optreden als professionele dienstverlener en custodian bank en kan zowel geld- als effectenadministratie voor onafhankelijke vermogensbeheerders en institutionele klanten aanhouden. In de komende jaren streeft BinckBank ernaar haar core business van online brokerage te consolideren, maar streeft ook naar groei in nieuwe producten en diensten, bijvoorbeeld op het gebied van beleggen en sparen.

Solliciteren?

Wil je reageren, dan ontvangen wij graag via "Online Solliciteren" jouw CV en een korte motivatie, waarbij je aangeeft waarom deze functie helemaal bij jou past!

Adres en locatie BinckBank

Meer weten over onze afdelingen en medewerkers?

Wil je meer weten over de afdelingen? Of wil je lezen wat onze medewerkers zelf vertellen over werken bij BinckBank? Lees dan alle verhalen via onderstaande links!

vacaturedetailpagina_afdelingen vacaturedetailpagina_medewerkers
Lees meer over de afdelingen Lees meer over de medewerkers

Volg ons op