Information Risk Manager

Informeel en tegelijk super professioneel; jij bent jezelf!  
Korte lijnen zonder randen en standen; geen hiërarchie. Wel kennis van zaken. En met elkaar resultaten boeken. Zo werken we bij BinckBank. We leggen de lat hoog, maar wel op een leuke manier.

BinckBank: de beste broker van Nederland en dat willen we blijven
We hebben het meest gebruiksvriendelijke online beleggingsplatform ontwikkeld. Door als professionals op een no nonsens manier samen aan concrete resultaten te werken. Met de modernste technieken en steeds in dienst van onze klanten. Deze cultuur heeft ons ver gebracht, maar we willen verder. Onze ambities zijn hoog.

Daarom zijn we op zoek naar een Information Risk manager, die ons nog verder kan helpen.

Vacature
 • Fulltime/Parttime: Fulltime
 • Plaats: Amsterdam
 • Bedrijf: BinckBank
 • Vakgebieden:
  • Risk / Audit / Internal Control
  • (Anders)

Jouw werkomgeving
Binnen BinckBank heeft Governance, Risk & Compliance (GRC) een focus op integraal risicomanagement. Wij werken met het '3 Lines of Defence' model (3LoD). In dit model is GRC binnen Binck een afdeling in de tweede lijn.

Ons belangrijkste doel is een bijdrage te leveren aan de strategische doelstellingen van BinckBank. Wij bewaken het belang van de cliënt, stimuleren en bewaken een duurzame groei en bevorderen een risico bewuste cultuur.

Daarnaast vinden wij het zeer belangrijk te investeren in onze vaardigheden als professionals en als team (technische kennis, business kennis en soft skills) en zodoende er voor zorg te dragen dat wij ons blijven ontwikkelen om te allen tijde van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor BinckBank.

De dynamische omgeving waarin wij acteren, mede door nieuwe regelgeving en strategische initiatieven, geeft veel ruimte voor het adviseren en actief deelgenoot te zijn in bijvoorbeeld change projecten en innovatie, maar ook de ruimte om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de toekomst van BinckBank.

Werkzaamheden Information Risk manager:

 • Ontwikkelen, implementeren en documenteren van information risk beleid op strategisch en tactisch niveau.
 • Zelfstandig en methodisch risico analyses uitvoeren en de business begeleiden met risk self assessments.
 • Adviseren en challengen van de eerste lijn bij risk assessments.
 • Identificeren van ICT operations en development risico's in een agile omgeving.
 • Signaleren, analyseren en rapporteren over knelpunten in de uitvoering van het risicobeleid en het doen van aanbevelingen voor optimalisering van processen.
 • Zorgdragen voor de monitoring en verslaglegging betreffende ICT risico's en het beheersingsraamwerk richting alle mogelijke stakeholders, zowel intern als extern.
 • Deelnemen in projecten, rapporteren hierover en het adviseren van stakeholders.

Een specialist voor de hele organisatie
We zoeken een teamplayer, iemand die verder wil en kan kijken dan zijn of haar eigen specialisme. Die bruggen kan slaan tussen de verschillende afdelingen, plezier heeft in de samenwerking. En zijn / haar deskundigheid kan inzetten om anderen te motiveren en te coachen.  

Wij zoeken naar een professional, met generieke vaardigheden, maar ook vaardigheden die complementair zijn aan de bestaande vaardigheden binnen ons team. Idealiter zoeken wij hier een collega met de combinatie Information Risk en Operational Risk.

Generieke vaardigheden:

 • Sociaal persoon, teamplayer.
 • Motiveren / coaching junior medewerkers.
 • Proactieve houding.
 • Ambitieus en leergierig.
 • Analytisch en communicatief sterk.
 • Kunnen omgaan met weerstand.
 • Resultaat gedreven.
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.

Persoonlijk profiel:

 • Afgeronde HBO/universitaire studie, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding IT-Auditing (RE, EMITA) en/of information security certificeringen (CISSP, CISM, CRISC etc).
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van Information Risk Management. Bij voorkeur heb je deze werkervaring opgedaan in het bankwezen.
 • Conceptuele kennis van technische en organisatorische maatregelen voor beheer en ontwikkeling van informatiesystemen in een agile omgeving.

Aanbod
BinckBank zorgt voor een goed salaris, naast een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een enorm aanbod aan opleidingen. Je werkt in een prachtig modern kantoor met uitzicht op de Zuidas, vlak naast het NS Station RAI, met een bedrijfskantine waar dagelijks de heerlijkste en gezonde gerechten voor je worden klaargemaakt.

Maar naast lekker eten denken we ook aan je conditie: gratis sporten (bootcampen, kickboksen, fietsen, hardlopen, yoga) met de BootCamp club, en gesponsord fitnessen. En natuurlijk: de vrijdagmiddagborrel met gratis hapjes en drankjes in onze bar (met pooltafel, dartbord en dakterras)!

Solliciteren
Wil je reageren, dan ontvangen wij graag via "Online Solliciteren" jouw CV en een korte motivatie, waarbij je aangeeft waarom deze functie helemaal bij jou past!

BinckBank
BinckBank, opgericht in 2000, is een onafhankelijke online bank voor beleggers. Een organisatie die past bij deze tijd door middels een volledige webbased programma beleggers de ruimte te geven hun eigen, onafhankelijke keuzes te maken.

Wij hebben de ambitie de grootste online bank voor beleggers van Europa te worden. Nu al zijn we de nummer één online bank voor beleggers in Nederland en België. En met onze sterk groeiende activiteiten in België, Frankrijk, Italië en Spanje zijn we hard op weg om ons doel te bereiken.

Wij zijn trots op wie we zijn; gedreven, down-to-earth en nuchter. We willen uitgedaagd worden, ons ontwikkelen en uiteindelijk de beste zijn. Wij zijn altijd bereid een stap extra te zetten, voor elkaar en voor onze klanten. Want we willen blijven verbazen met onze goede service en uitstekende producten.

Meer informatie over BinckBank en onze vacatures vind je op www.werkenbijbinck.nl!

 

Adres en locatie BinckBank

Meer weten over onze afdelingen en medewerkers?

Wil je meer weten over de afdelingen? Of wil je lezen wat onze medewerkers zelf vertellen over werken bij BinckBank? Lees dan alle verhalen via onderstaande links!

vacaturedetailpagina_afdelingen vacaturedetailpagina_medewerkers
Lees meer over de afdelingen Lees meer over de medewerkers

Volg ons op