Enterprise Architect

Stel dat een half miljoen beleggers op jou rekenen?
Aandelenkoersen stijgen en dalen. Onze beleggers willen daar direct op reageren. Online, realtime, makkelijk en betrouwbaar. Dan is jouw rol als architect cruciaal voor hen – voor nu en in de toekomst. Of ze het beseffen of niet, maar ze hebben jou echt nodig. Is dat voor jou een uitdaging? 

Dan wil je het allerbeste uit jezelf halen; jij bent jezelf!
Een online handelsplatform, tienduizenden transacties per dag en heel veel geld. Dat is waar je aan werkt. Met de allernieuwste technieken en steeds gericht op de hoge verwachtingen van de klant. Niet voor niets heb je het meest gebruiksvriendelijke beleggingsplatform onder handen. Van de beste broker van Nederland. Ook in de toekomst willen we voorop blijven lopen.

Misschien heb je zo je ideeën over het werken in de financiële sector?
Saai, formeel en stoffig? Vergeet het maar; wij zijn direct en kennen geen rangen en standen gedoe. Wij willen vooruit, mogen fouten maken, mits we ervan leren. En we hebben het vertrouwen van een half miljoen beleggers; daar doen we het voor. Jij ook?

BinckBank
BinckBank, opgericht in 2000, is een onafhankelijke online bank voor beleggers. Een organisatie die past bij deze tijd door middels een volledige webbased applicatie beleggers de ruimte te geven hun eigen, onafhankelijke keuzes te maken. 

Wij hebben de ambitie de grootste online bank voor beleggers van Europa te worden. Nu al zijn we de nummer één voor beleggers in Nederland en België. En met onze sterk groeiende activiteiten in België, Frankrijk, Italië en Spanje zijn we hard op weg om ons doel te bereiken. 

Wij zijn trots op wie we zijn; gedreven, down-to-earth en nuchter. We willen uitgedaagd worden, ons ontwikkelen en uiteindelijk de beste zijn. Wij zijn altijd bereid een stap extra te zetten, voor elkaar en voor onze klanten. Want we willen blijven verbazen met onze goede service en uitstekende producten. Meer informatie over BinckBank en onze vacatures vind je op www.werkenbijbinck.nl!

Vacature
  • Fulltime/Parttime: Fulltime
  • Plaats: Amsterdam
  • Bedrijf: BinckBank

De rol
BinckBank heeft behoefte aan een fulltime Enterprise Architect. Dit is een strategische rol met een bedrijfsbreed mandaat, cruciaal om invulling te geven aan de vertaling van de Business strategie naar de Digitale transformatie, UX en Bigdata ontwikkelingen. Het ICT landschap moet dat in de toekomst kunnen blijven ondersteunen (roadmap).

Het team bestaat uit 4 ICT Architecten. De Enterprise Architect zal (tot en met directieniveau) betrokken zijn bij de ontwikkeling van de visie en de digitale strategie, en de uitwerking daarvan in producten, ICT-landschap en informatiehuishouding (data, processen, systemen).

Functiecontext
De Enterprise Architect stelt een integraal architectuur plan op, waarbij de samenhang tussen informatiesystemen en de businessproducten, -processen en -organisatie gegarandeerd wordt. De architectuur is gericht op het implementeren van de bedrijfsdoelstellingen. Hiervoor gelden algemeen geldende systeemkwalificaties zoals performance, beveiliging, betrouwbaarheid, authenticiteit, autorisatie en audit trail. Van groot belang is ook om ervoor zorg te dragen dat de veranderingen in het business landschap, bijvoorbeeld nieuwe producten in combinatie met nieuwe markten maar ook strategische samenwerkingen, door onze architectuur nu en in de toekomst volledig wordt ondersteund. Je moet dus in staat zijn de nieuwe ontwikkelingen te overzien en die te plaatsen en toetsen op de bestaande situatie. Daarnaast moet je in staat zijn de business optimaal te informeren, challengen en begeleiden op trends als Big Data & analytics.

De Enterprise Architect gaat met name over alignment tussen business en IT, waarbij hij/zij het gehele architectuurhuis overziet, van bedrijfsvisie tot de domeinen.

Positie in de organisatie
Je rapporteert aan de Directeur ICT

Functiedoel
De Enterprise Architect praat op hoog niveau mee om de visie/strategie van de bank te kunnen vertalen in hoogwaardige architecturale oplossingen. Uitgangspunt is het verbeteren van de marktwaarde, het verhogen van de kwaliteit van de informatiesystemen en het verbeteren van de efficiëntie van bedrijfsprocessen. Je draagt zorg voor een state of the art, toekomstproof architectuur omgeving zodat we in staat zijn niet alleen snel in te spelen op de (markt) (technische) ontwikkelingen maar ook onderscheidend kunnen zijn.

Teamspeler met geniale invallen
Architectuur is teamwork binnen Binckbank. Dat betekent: samenwerken, taken delen, anderen helpen en motiveren. Tegelijkertijd willen we jouw super-goede oplossingen of -invallen een podium geven. Toon maar lef; Neem de uitdaging maar aan, want wij gaan achter je staan.

Voor de functie als Enterprise Architect heb je de volgende kwalificaties:
Opleiding/ervaring
- WO opleiding, bijv. Informatica.
- Relevante architectuuropleiding.
- Kennis van architectuur principes/methoden zoals TOGAF. (minimaal 5 jaar ervaring)
- Kennis van moderne Business architectuur.
- Kennis van moderne systeemontwikkeling. (meer dan 5 jaar ervaring)
- Kennis van moderne technische infrastructuur en cloud principes.
- Productkennis van toegepaste technologie.
- Ervaring met Bizzdesign Architect, micro-services, API’s, UX en Bigdata

Competentie profiel
- Betrokken.
- Betrouwbaar.
- Overstijgt de verwachtingen.
- Creatief.
- Begeleidt collega’s.
- Denkt in oplossingen.
- Is strategisch en conceptueel sterk.
- Sterke affiniteit met recente Bigdata ontwikkelingen.

Aanbod
BinckBank zorgt voor een goed salaris, naast een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een enorm aanbod aan opleidingen. Je werkt in een prachtig modern kantoor met uitzicht op de Zuidas, vlak naast het NS Station RAI, met een bedrijfskantine waar dagelijks heerlijke en gezonde gerechten voor je worden klaargemaakt. 

Naast lekker eten denken we ook aan je conditie: gratis sporten (bootcampen, kickboksen, fietsen, hardlopen, yoga) met de BootCamp club. Fitnessen wordt gesponsord.
En natuurlijk, de vrijdagmiddagborrel met gratis hapjes en drankjes in onze bar (met pooltafel, dartbord en dakterras)!

Solliciteren
Wil je reageren, dan ontvangen wij graag via “Online Solliciteren” jouw CV en een korte motivatie, waarbij je aangeeft waarom deze functie helemaal bij jou past!

Adres en locatie BinckBank

Meer weten over onze afdelingen en medewerkers?

Wil je meer weten over de afdelingen? Of wil je lezen wat onze medewerkers zelf vertellen over werken bij BinckBank? Lees dan alle verhalen via onderstaande links!

vacaturedetailpagina_afdelingen vacaturedetailpagina_medewerkers
Lees meer over de afdelingen Lees meer over de medewerkers

Volg ons op