Sollicitatieprocedure

Zo solliciteer je bij BinckBank

De eerste stap voor een carrière bij BinckBank begint met jouw sollicitatie. Via het online sollicitatieformulier stuur je ons jouw persoonlijke gegevens en een CV. In de meeste gevallen wordt er ook om een motivatie gevraagd. We lezen in jouw motivatie graag waarom jij voor ons kiest en waarom jij vindt dat jij geschikt bent voor de desbetreffende functie.

Nadat je jouw sollicitatie via onze website hebt afgerond, ontvang je een automatisch bericht dat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen.

Je hebt gesolliciteerd, en dan?

We bekijken alle sollicitaties zorgvuldig. In de regel zullen wij alle sollicitaties die wij via het online sollicitatieformulier hebben ontvangen zo snel mogelijk een reactie geven. Dit heeft soms even tijd nodig aangezien er vaak veel belangstelling is voor onze vacatures.

Indien nodig nemen wij telefonisch of via email contact met jou op voor aanvullende informatie. Deze informatie kan voor ons van belang zijn om een goede selectie te kunnen maken uit alle sollicitanten. Indien jouw profiel goed aansluit bij de vacature, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Eerste gesprek

In dit gesprek maak je normaal gesproken kennis met jouw toekomstge leidinggevende en een collega van de afdeling. Dit zijn de mensen met wie je veel zal samenwerken. Het is dus een belangrijk gesprek, waarbij ook gekeken wordt naar jouw inhoudelijke kennis. Vinden wij jou de juiste kandidaat, dan krijg je een tweede gesprek.

Tweede gesprek

Het tweede gesprek is in de regel met een manager of directeur van de afdeling en een medewerker van HR. In dit gesprek willen wij graag meer van jou als persoon weten. Pas jij bij BinckBank? En heb jij de kwaliteiten om ons te helpen verder te groeien? Ook horen wij natuurlijk graag wat jij verwacht en waarom de functie bij je past.

Assessment

Voor sommige functies is een assessment een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit zullen wij dan in de vacature vermelden, maar ook in de gesprekken benoemen. Een positieve uitkomst van het assessment is dan noodzakelijk om bij BinckBank in dienst te kunnen treden.

Aanbieding

Als duidelijk is dat we samen verder willen dan doen we je graag een passend aanbod. Dit aanbod bestaat uit een salaris met onze arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk willen we graag dat je voor ons kiest, we doen immers alleen de beste kandidaten een aanbieding. Als jij ook akkoord bent met het aanbod dan leggen we alles vast in een contract en verwelkomen wij je graag als nieuwe collega!

In dienst

BinckBank kent voor alle medewerkers, vast of tijdelijk, een pre employment screening (PES). Wij hechten veel waarde aan een goede screening omwille onze eisen rondom integriteit, kwaliteit en compliance. Voordat je in dienst kan treden bij BinckBank dien je deze screening eerst volledig afgerond te hebben. Voor een succesvolle screening dien je onder andere jouw identiteitsbewijs, hoogst genoten opleiding(en), werkgevers van de afgelopen 5 jaar en een verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Overig

Wij vergoeden geen reis- en verblijfkosten die zijn gemaakt voor sollicitatiegesprekken/sollicitatieprocedures. Ook opgenomen verlof, respectievelijke kosten die jij hebt gemaakt voor verzuim, wordt/worden niet vergoed.